Art-Polska

Portal społecznościowy dla wszystkich artystów

Odpowiedzi do tej dyskusji

Oczywiście jest on zaledwie zaczęty. Proszę o krytykę. Nie wiem czy będzie malarz ze mnie , bo jestem przede wszystkim rzeźbiarzem :D Obraz jest dość spory ma 70/46 cm

Odpowiedz na to

Jak tak patrzę na to to ta panna ma chyba głowę za dużą

Odpowiedz na to

Anleda mówi:

Czy ja wiem....czy głowa za duża..hmmm.. w końcu panna stoi lekko bokiem ,to ramona mogą się wydawać węższe....głowa chyba ok...chociaż jak zasugerowałaś ,to może faktycznie od ust ,do ucha spory kawałek...:-) ale ze mnie doradca;-)))

Odpowiedz na to

Iwona mówi:
Anleda mówi:
Dobry doradca :) Ona rzeczywiście ma coś nie tak z tą głową. Się zamaluje - dodam więcej włosów i jakoś postaram się poprawić tą twarz.

Czy ja wiem....czy głowa za duża..hmmm.. w końcu panna stoi lekko bokiem ,to ramona mogą się wydawać węższe....głowa chyba ok...chociaż jak zasugerowałaś ,to może faktycznie od ust ,do ucha spory kawałek...:-) ale ze mnie doradca;-)))

Odpowiedz na to

No proszę,gratuluję pierwszej próby i bardzo się cieszę!Właśnie myślałam o założeniu oddzielnego wątku na temat samego warsztatu:podkład,materiały,grunty,farby i inne media.
A co do twojego obrazka to jak na pierwszy raz super!Bardzo dobra kompozycja,kolory jak na razie z wyczuciem,pięknie pastelowo się zapowiada.Głowa rzeczywiście trochę za duża,powinna się mniej więcej 2 razy mieścić w tułowiu żeby zachować proporcje.Jeszcze szkic,więc możesz dużo zmienić,ale tak bardzo mi ta głowa nie przeszkadza.
Anleda mówi:
Iwona mówi:
Anleda mówi:
Dobry doradca :) Ona rzeczywiście ma coś nie tak z tą głową. Się zamaluje - dodam więcej włosów i jakoś postaram się poprawić tą twarz.

Odpowiedz na to

I co z tą damą się teraz dzieje ? Czy nadal w tej bieli bidulka stoi? Czy może jednak obraz ukończony;-)

Odpowiedz na to

Och zajęłam się figurkami a panna z obrazka czeka na ukończenie ;D Dzięki za przypomnienie mi o niej , teraz się zmobilizuję i dokończę malowanie :)

Iwona mówi:
I co z tą damą się teraz dzieje ? Czy nadal w tej bieli bidulka stoi? Czy może jednak obraz ukończony;-)

Odpowiedz na to

Odpowiedz na to

Informacje

Anleda Anleda utworzył tę sieć społeczną na stronie Ning.

© 2009   Utworzono przez Anleda w serwisie Ning.   Utwórz własną sieć społeczną

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Prywatność  |  Warunki serwisu

Zaloguj się na czacie