Art-Polska

Portal społecznościowy dla wszystkich artystów

Informacja o moich pracach wykonanych na plenerach: Zgierz 2009 i Legnickie Pola 2009

Temat I pleneru to: "Ssaki ptaki i inne zwierzaki", dodatkowa sugestia organizatorów to prośba o rzeźby poziome z możliwością wykorzystania do spoczynku czy miejsca na zdjęcia. Drewno stosunkowo cienkie do 3 m długości.
Moja realizacja to mocno stylizowana ryba, osadzona na stałe na korzeniu,6 m od
jeziora parkowego. Mimo ograniczonej średnicy klocka \95cm przy długości 3m\
starałem się oddać artystycznie ruch ryby wypływającej z wody, opływowość ciała, płynność, nie używając linii prostych. Dodatkowe efekty uzyskałem przez kompleksowe szlifowanie płaszczyzn. Realizacja 3 dni.

Temat II pleneru to: Bitwa pod Legnicą, kult Św. Jadwigi Śląskiej. Wybrałem św. Jadwigę bo pozostali
w 98% robili wojów. Bardzo słabe drewno , lipa spuszała , cienka, mój klocek , najgrubszy miał 70 cm.
Kanon: musi trzymać kościół w rękach bo dużo ich wybudowała. Grubość klocka pozwoliła mi na ala barokową stylizacje postaci, ja dosyć mocno wyeksponowałem jej kobiecość i urodę przy minimalnych środkach materiału, wys. 2.20. Figura bardzo się podobała i została od razu przekazana przez organizatorów do nowego kościoła
Św. Jadwigi Śląskiej w LUBANIU ŚLĄSKIM, na usilne prośby wiernych.

Udostępnij

Załączniki:

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

Witam Mieciu,
Sądzę ze jesteś zadowolony z plenerów i organizatorzy też:)
Podobają mi się Twoje prace rzeźbiarskie wykonane na plenerze jak też profesjonalne podejście do tematu.
Ciekaw jestem co wykonali pozostali uczestnicy, z pleneru w Zgierzu Mundek był uprzejmy zamieścić zdjęcia.
Pozdrawiam
Rudi Hej!

Odpowiedz na to

Odpowiedz na to

Informacje

Anleda Anleda utworzył tę sieć społeczną na stronie Ning.

© 2009   Utworzono przez Anleda w serwisie Ning.   Utwórz własną sieć społeczną

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Prywatność  |  Warunki serwisu

Zaloguj się na czacie